1 oktober 2010

Vecka 40 - åk 9

Hejsan!

Jag läste mitt senaste veckobrev där det stod att ni skulle få mer info om höstvandringen. Informationen gav jag till de andra lärare och till er elever muntligt istället. Hoppas att det var okej för er!

Vi hade riktigt härligt väder under hösvandringen och det var en skön utedag med hela skolan. Inte så står utmaningen den här gången för er äldre, men det kändes kanske bra att ha en lättsam dag ute i naturen. Eller? Önskar ni annat så får ni hojta till.

Några av de äldre eleverna glömde hur det är med att lämna och kasta skräp i naturen, men efter en liten påminnelse så var det många, av er nior som såg till att skräpet kom upp ur vattnet. Tack till alla er som vågar säga ifrån till de som förstör och tack till er som hjälpte till att städa.

Det blir ju härligare, enklare och möjligt att resa iväg fler gånger om alla förstår hur vi ska agera när vi sticker iväg på olika aktiviteter. Att följa de "oskrivna reglerna" är viktigt, åtminstone för att jag ska åka med er!

Olika ämnen:
I matte skriver ni idag(fredag) prov och efter det kommer ni till veckan att börja med ett nytt moment.

I NO jobbar ni med ljus och det är prov den 5/1, alltså på tisdag. Lycka till!

I engelska har ni gett varandra respons på texterna och till veckan får ni själva jobba vidare utifrån de tips ni fått. Texten ska vara klar och lämnas in 6/1 som är onsdag.

I SO har ni i Anders grupp skrivit prov den här veckan. Nästa vecka kommer ni att fortsätta med samma moment som då avslutas.

I SO med mig kommer vi nu att avrunda temat med att diskutera demokrati och diktatur.

I svenska tror jag att ni just nu avslutar momentet.

Vad händer till veckan då?
Måndag, enligt schema.

Tisdag, är det NO istället för idrott. Ni har då prov. I övrigt enligt schema.

Onsdag, enligt schema.

Torsdag, enligt schema på f.m. Efter lunch har ni hemstudier och får då uppgifter som ska genomföras hemma.

Fredag, enligt schema.

Det kommer snart ett nytt schema för idrotten!

Lev väl och ha en härlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar