20 maj 2011

Åk 9 - Gotland

Allmänt om vår resa!

Ni har genomfört ett fantastiskt arbete för att kunna åka på denna resa. Riktigt bra jobbat! Era ihop tjänade pengar tillsammans med er hemvistpeng möjliggör denna resa. Vi kan vara mycket stolta över att vi har kämpat ihop och arbetat för att möjliggöra en resa!

Vi kommer att åka till en väldigt vacker plats på Gotland som heter Gustavsviks semesterby och där kommer ni elever att bo i åtta-bädds stugor. Jag och Sabine bor (precis ovanför er stuga) i en mindre lägenhet. Gustavsvik är en plats belägen vid havet och det finns en del aktiviteter att delta i såsom volleyboll, minigolf, fotboll, bastubad med mera. Det brukar väldigt ofta vara andra skolklasser som också bor på området.

Det går snabbt att cykla in de tre kilometerna in till vackra Visby. Där finns det möjlighet att utforska ringmuren och strosa runt i olika butiker. Det är även intressant att utforska närområdet. Vi kommer gemensamt att bestämma, utifrån vår budget vad vi gör på Gotland.

Vi, lärare har skrivit ihop ett kontrakt om vad som gäller för resan. Jag vill verkligen be er alla om att respektera de regler som finns. Vi åker med skolan och för mig är det viktigt att vi får ha det bra tillsammans och jag kan lita på er och ha roligt. Ifjol tvingades vi skicka hem två elever som bröt emot kontraktet och det var något som var extremt trist för oss ledare, gruppen och för de hemskickade.

Viktigt att komma ihåg:

Ta med dig det du själv behöver på resan och kom även ihåg sänglinnen, oömma kläder, gympaskor, badkläder, handduk och ev regnkläder om prognosen säger dåligt väder. Vi kommer att vara ute även om det regnar.

Ta med lunch att äta på båten eller pengar till att köpa lunch. Skolan står för frukost och middag varje dag. Luncher får man stå för själv och då kan man göra ordning från det som köps till er stuga al ta med pengar till egen lunch.

Tar du dig själv till Nynäshamn så ses vi utanför färjeterminalen klockan 11.00 den 22/5.

Vill du åka gemensamt så ses vi vid Björns trädgård klockan 09:00

Vi är åter i Nynäshamn den 24/5 klockan 20.00. Då kan ni tar er hem själva eller åka med oss ledare till Södra station.

/Ellinor,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar