8 oktober 2010

Vecka 41 - åk 9

Hejsan!

Hoppas att ni alla har haft en riktigt härlig vecka! Nu till veckan blir det äntligen en ändring kring gympan! Ni har velat ändrat och även jag och denna gång gick det att ordna efter våra önskemål, härligt! Det kommer att bli toppen att vara en större grupp på idrotten tycker jag

Ni har nu alla idrott på tisdagarna mellan 14-16 och även fredagarna 8.30-9.30. Jag är också väldigt nöjd med att ni nu kommer att få mer idrott på schemat, då jag vet att det är oerhört bra och roligt med fysisk aktivitet. Läs även följande:

Idrottsstjärnor kräver radikalt fler idrottstimmar i skolan för att komma till rätta med den kraftigt ökande barnfetman och ohälsan. Antalet idrottstimmar i skolan har stadigt minskat. Samtidigt blir allt fler barn feta och löper större hälsorisker. Och det är de socialt mindre gynnade barnen som drabbas mest. Tevetittande, tevespelande och lek med datorer är så utbrett att idrott som spontan lek närmast upphört.

Vanor som sätts i tidig ålder behålls genom livet. Inaktiva tonåringar blir i alltför stor utsträckning inaktiva vuxna. Genom att införa mer idrott, under ledning av idrottslärare som ser alla barns behov av fysisk aktivitet och hälsa, skapar vi friskare barn och därmed på sikt friskare vuxna. En investering i folkhälsa och ett bättre liv för svenska folket som är helt nödvändig att göra.
DN 2007-07-18 01:30

Jag vill göra er uppmärksam på att ni inte kommer att missa tid i NO, den tid som det krävs att ni ska få enligt timplanen kommer att finnas på schemat. I det schema som var tidigare fanns det utrymme för ändringar.

Vi kommer att kopiera upp nya scheman och även lägga ut dessa på bloggen!

Vad händer mer i veckan?
Måndag - Enligt schema.
Tisdag - Enligt schema. Dans på idrotten med en ledare som heter Amanda.
Onsdag - Skoljoggen. Samling i Kärrtorp 10.20! Byt om, kom i tid och ta med matsäck!. Se separat info här på bloggen om dagen.
Torsdag - Enligt schema.
Fredag - Enligt schema.

Det var allt nu från mig!

/Ellie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar