8 oktober 2010

Veckobrev åk 6 - 8

Denna vecka har gått jättesnabbt tycker jag, och det märks att det blivit höst på riktigt. Bladen har blivit gula på träden och många av dem ligger redan nere på marken. En annan sak som avslöjar att det är höst är att skolarbetet är igång riktigt ordentligt nu.

Vad gäller i ämnena? Detta vet jag just nu:

Ma & NO
Vi har dragit igång nya arbetsområden denna vecka. I Ma jobbar vi med taluppfattning just nu, i NO har vi börjat med rymden. NO- och Ma-proven kommer att vara rättade på måndag.

SO: denna vecka spelar vi om matchen mot Manchester United som vi gjorde förra veckan för att försöka göra ännu fler mål (metafor för att alla elever får tydligare förklaringar i hur jag menar med mina frågor för bedömningstillfället, och chansen att visa sin kunskap genom att komplettera sina tidigare svar). Nästa vecka kommer nytt moment. Detaljerna ännu oklara.
Svenska: Nytt moment inlett! Här har den dunkla skogen ”Analys av Berättelse” äntrats och vi håller denna vecka på att utforska denna. Detta gör vi genom att ta in någon form av berättelse (tv/data-spel, tv-serie, ljudband, novell, rollspel m.m.) och urskilja de olika beståndsdelarna. Se under Svenska för mer detaljer.

Annan viktig info:
Glöm inte skoljoggen på onsdag (se nedan för mer info!).
 
Omprov i Ma och NO sker TORSDAG 14/10 kl  08.00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar